Domácí jogurt
Vložil(a):silvousek,4. 7. 2016 19.47
Mléko nalijeme do hrnce a pomalu přivedeme k mírnému varu. Jakmile začne bublat, vařič vypneme a mléko necháme zchladnout na asi 38 stupňů. Odstraníme škraloup a přimícháme dvě lžíce bílého jogurtu. Naplníme do sklenic a necháme 6-8 hodin někde v teple. Hotový jogurt můžeme ochutit například marmeládou. Já dala borůvkovou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (31 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 17.29
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 11. 2018, 19.05
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 13. 2. 2018, 21.00
také dělám a je moc dobrý
slavuska, 14. 1. 2018, 19.55
taky občas dělávám. ale pokud používám normální pasterované mléko z chlaďáku, a ne syrové třeba z mlékomatu, není potřeba převařovat, stačí zahřát na těch cca 40st