Krémová rybí polévka
Vložil(a): ziia, 8. 4. 2017 20.35
Základem je rybí vývar - uvaříme si rybu nebo odřezky od ryb (ideální je např. kapr, lín nebo pstruh). Zvlášť si na másle, případně Ghí, zpěníme cibuli a následně přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu (brambory, mrkev, petržel/pastyňák). Vývar zcedíme a pak nalijeme k lehce "osmahnuté" zelenině. Vaříme do změknutí zeleniny a poté rozmixujeme (používám klasicky tyčový mixér). Možné zahustit a zjemnit smetanou, ale není nutností, polévku dobře zahustí i brambory, tudíž bez použití smetany vhodné při ABKM. K závěru necháme prohřát, lehce osolíme a můžeme podávat. :-) Pokud máte, můžete přidat ještě kousky rybího masa. Zdobíme pažitkou, příp. petrželkou.
Vhodné pro děti od 6. měsíce, samozřejmě s ohledem na zavedené druhy zeleniny. Dle věku dítěte zohledňujeme také bylinky (pažitka a petrželka cca od 8. měsíce věku) a dosolení nejdříve po roce věku dítěte.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 2. 11. 2020, 20.40
Rybí polévku jsem snad ještě nejedla. Vypadá pěkně.
Kateřina Fárová, 19. 5. 2020, 20.07
Vypadá moc dobře.
Trendyterka, 19. 10. 2019, 19.08
Dětem překvapivě rybí polévka velmi chutnala.