Pohankové palačinky (bez lepku, bez mléka, příp. i vajec)
Vložil(a): pletiska, 27. 5. 2015 22.12
125 g hladké pohankové mouky, 1 žloutek nebo lžička vanilkové Hrašky rozmíchaná ve vodě a 20 min nechaná takto stát, 250 ml domácího rýžového mléka, špetka soli, kvalitní marmeláda na promazání, příp. další zdobení (sojový jogurt, trocha moučkového cukru, ovoce, např. borůvky)
Rýžové mléko uvaříme ze 100g nejlépe jasmínové rýže (můžeme vařit i chvíli déle, v rýžovaru pak s trochou více vody), aby byla měkká. Poté vložíme do vyšší nádoby (džbán 1,1l a větší). Dolejeme 1 litr čerstvé vody a ponorným mixérem rozmixujeme. Můžeme přecedit, ale já to nedělám, zpracovávám to takto. V lednici toto mléko vydrží (ideálně ve skle) až 1 týden.
250 ml rýžového mléka, špetka soli a mouka a pečlivě oddělený žloutek nebo rozmíchaná Hraška - vše přijde do vyšší nádoby a ponorným mixérem umixuji. Pokud je třeba, doředím trochou obyčejné vody. Smažím na sádle nebo přepuštěném másle (ghee).
Můj malý alergik spořádá klidně 5 takových palačinek k snídani! :D
Dobrou chuť!
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 27. 2. 2021, 21.30
to musíme vyzkoušet,nikdy jsme to nejedli
Žofinka, 20. 1. 2019, 11.47
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 10. 11. 2018, 3.52
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 1. 1. 2017, 15.43
Vypadá to pěkně. Škoda, že jsou rýžová, sojová, mandlová.....mléka tak drahá.