Hraběnčin koláč
HRABĚNČIN KOLÁČ
Vypracujeme těsto a dáme do mrazáku alespoň na 30-60 minut.
Poté 2/3 těsta nastrouháme nebo namačkáme na vymazaný plech.
Na těsto dáme náplň :
600g. Nastrouhaných jablek
200 g. Cukru
100 g. Nasekaných ořechů
50 g. Rozinek (brusinek) nejlépe předem natočených v rumu
1 lžička skořice
Vše smícháme
Poměr ingrediencí v náplni můžem změnit podle vlastních představ .
Ze 4. bílků vyšleháme sníh a rozetřem na náplň.
Zbylou 1/3 těsta nastrouháme na sníh.
Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů péct.
Až krásně zrůžoví je hotový.
Cca 30 minut. Ale je lepší kontrolovat.
Je výborný ještě teplý křupavý, stejně tak na druhý den hezky rozleželý a vláčný .
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 22. 9. 2019, 15.49
Vypadá naprosto fantasticky
Mygara, 26. 11. 2018, 6.10
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 11. 11. 2018, 22.18
jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 1. 2. 2018, 21.40
já ho také miluji teplý i studený
Aliisha, 8. 2. 2017, 22.58
Veliká dobrota