Hruškový koláč s vanilkovým medem

sledováno2× zobrazeno1130×

Vložil(a): Lucie2,13. 10. 2014 14.00

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

lučina
250g
polotučný tvaroh
250g
krupicový cukr do náplně
55g
rozinky
35g
nastrouhaná citrónová kůra
1lžíce
vanilkový cukr
1lžička
vejce
1ks
listové těsto
500g
hrušky
2ks
cukr na hrušky
1lžíce
máslo
50g
med
175g
vanilkový lusk
1ks

1. Na tvarohovou náplň smíchejte prvních 7 ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch naskládejte plátky neloupaných hrušek - jeden před druhý. Potřete máslem a posypte lžící cukru. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte 20 minut.

2. Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu. Do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte 2 minuty, odstavte z ohně a vyjměte lusk.

3. Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (23 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 31. 5. 2021, 22.52

Ta vypadá moc dobře, musím vyzkoušet.

danuse11, 8. 3. 2021, 23.21

Recept vypadá moc dobře.

simsim, 31. 12. 2020, 21.18

Hrušky máme rádi a koláč z nich musí být výborný.

Kateřina Fárová, 23. 11. 2020, 19.34

Tak ten musí být super.

nancy, 29. 9. 2020, 13.24

Recept je super.

Gustawka, 22. 11. 2019, 12.58

zní to luxusně

Trendyterka

Trendyterka, 23. 9. 2019, 17.07

Už podle názvu to musí být delikatesa

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 14.30

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 14.07

vypadá opravdu moc dobře

Zdeňka S., 11. 4. 2017, 15.08

Tomu bych teda neodolala, super

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů