Hruškový koláč s vanilkovým medem
1. Na tvarohovou náplň smíchejte prvních 7 ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch naskládejte plátky neloupaných hrušek - jeden před druhý. Potřete máslem a posypte lžící cukru. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte 20 minut.
2. Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu. Do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte 2 minuty, odstavte z ohně a vyjměte lusk.
3. Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (23 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 23. 11. 2020, 19.34
Tak ten musí být super.
Trendyterka, 23. 9. 2019, 17.07
Už podle názvu to musí být delikatesa
Žofinka, 31. 1. 2019, 14.30
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 14.07
vypadá opravdu moc dobře