Jablkový koláč z pohankové mouky
Vložil(a): editak,6. 2. 2018 17.42
Ingredience:
- pohanková mouka
- 30dkg
- vejce
- 2ks
- prášek do pečiva bezfosfátový/bezlepkový
- 1ks
- třtinový cukr
- 10dkg
- med
- 2lžíce
- olej
- 150ml
- vanilkový pudinkový prášek bez lepku Amylon
- 1ks
- jablko
- 40dkg
- mléko
- 150ml
- rum
- 1lžička
- skořice
- 1lžíce
- nasekané madle a dýňová semínka, rozinky, chia semínka, kokos, nasekaný kousek hořké čokolády
- 1množství dle chuti
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy přidáme vejce, rum, olej, mléko, jablka a umícháme středně husté těsto. Těsto nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme asi 60 minut při 180 °C. Upečený jablkový koláč necháme vychladnout. Podle chuti ocukrujeme a můžeme podávat.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 5. 3. 2021, 16.13
Vyzkoušíme,vypadá to moc krásně
Kateřina Fárová, 3. 12. 2020, 20.26
Vyzkouším, vypadá perfektně.
mikka27, 21. 5. 2020, 15.42
Vláčný , moc dobrý koláč
Trendyterka, 21. 9. 2019, 8.50
To zní bezva asi bych neodolala