Jáhlový koláč s ovocem
Vložil(a): vendy.z,1. 3. 2017 8.18
POSTUP:
Jáhly uvaříme dle návodu ve vodě se špetkou soli. Po vychladnutí přidáme med, žloutky, ořechy a ovoce. Na závěr vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Dáme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut.
Jáhly můžete vařit také v mléce kravském, ovesném, rýžovém nebo jablečném moštu. Přidáním mléka nebo moštu se jahelník přirozené osladí, proto můžete ubrat na medu či sirupu. Do jahelníku můžete místo sušeného ovoce vmíchat nakrájené čerstvé (jablka, hrušky, švestky) a můžete péct i bez vajec s použitím 3 polévkových lžic kukuřičného škrobu nebo vanilkového pudinkového prášku. Do směsi na koláč můžete také přidat strouhaný kokos nebo kakao. Pro doplnění bílkovin podávejte s tvarohem, jogurtem nebo kefírem.
Energetická hodnota 1 porce (osminka koláče): 890 kJ
30 g sacharidů
6 g bílkovin
8 g tuků
4 g vlákniny
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 9. 11. 2020, 17.12
Moc dobrá kombinace. Koláč je pěkně vláčný a vynikající.
Trendyterka, 22. 9. 2019, 15.35
Tohle musím vyzkoušet. Vypadá báječně
Mygara, 17. 12. 2018, 12.23
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 1. 10. 2018, 12.29
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 5. 1. 2018, 6.07
To je zdravějši verze mlsání
k.o.r.i.n.e.k, 7. 3. 2017, 20.36
Z jáhlů moc ráda peču, tohle mi připomíná jáhelník s ovocem
Petra Schoberová, 3. 3. 2017, 6.02
Jen se zakousnout