Jahodový koláč
V míse zpracujeme změklé máslo, cukr, žloutek, mouku a špetku soli v hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na půl hodinky do lednice. Vyndáme a těsto rozválíme a přeneseme do koláčové kulaté formy. Propícháme vidličkou a dáme na cca 10 minut zapéct. Vyndáme a přidáme vyšlehaný tvaroh s cukrem a vajíčkem. Tvarohovou náplň nalijeme na těsto a opět pečeme cca 30-35 minut. Jde o to, kdo jakou má troubu.
Vyndáme a na vychladlý koláč klademe jahody a polijeme želatinou (používám rostlinný agar) - připravíte dle návodu.
Necháme ztuhnout v lednici a podáváme. Možná je varianta i bez pečení toho tvarohu, myslím, že by krásně v lednici ztuhnul, ale jistota je "kulomet" jak říkavá moje mamča :)))
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 22. 9. 2019, 14.17
Tak tomu bych neodolala
Mygara, 26. 12. 2018, 22.35
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 25. 12. 2017, 19.34
ten bych si dALA HNED VSEMI DESETI
jitkamety, 27. 7. 2017, 16.22
Jahod ted mame plnou zahradku takze recept s radosti vyzkousim
k.o.r.i.n.e.k, 23. 7. 2017, 21.33
S tou želatinou nahoře je to fajn vychytávka hezky to udrží jahody svěží