Quiche lorraine
Nejprve si připravte těsto. Mouku a sůl prosejte do velké mísy, pak po částech postupně vmíchávejte máslo, dokus se nevytvoří sypká hrudkovitá směs. Vejce rozšlehejte v hrnku, vmíchejte do mouky a vypracujte těsto. Pokud se drobí přidejte do něj lžíci vody. Zabalte do fólie a nechce v chladničce nejméně půl hodiny.
Rozpalte troubu na 180 stupňů. Těsto rozválejte na kole o něco větší, než je vaše koláčová forma. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, pak do ní vložte těsto lehce přes okraje. Ty zařízněte.
Těsto uprostřed několikrát propíchněte vidličkou, pak na něj položte list pečícího papíru a poklaďte ho suchými fazolemi nebo rýží. Takto zatížené dejte těsto předpéct na cca 10 minut, poté papír se zatěží odstraňte a vraťte ještě na tři minuty do trouby. Pak formu vyndejte a připravte si náplň.
Slaninu si na mírném ohni osmažte dozaltova. V míse ušlehejte vajíčka, žloutky, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek, případně sýr.
Na upečený korpus rozložte slaninu a vše zalijte smetanovou směsí. Pečte v horní části trouby cca 25 minut. Když do středu koláče říznete a náplň se nebude lepit, je hotovo.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (33 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Eva Tejchmanová , 3. 5. 2020, 15.03
Vypadá dobře, musím vyzkoušet.
Trendyterka, 23. 9. 2019, 17.06
Tyto slané koláče moc nemusím .
Žofinka, 30. 1. 2019, 9.50
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 28. 6. 2018, 21.24
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet