Špaldový jablečný koláč s drobenkou
Vložil(a): gosa22,20. 3. 2017 21.25
Ingredience:
- Na drobenku:
- cukr
- 40g
- máslo (nejlépe farmářské)
- 40g
- polohrubá mouka
- 80g
- Na těsto / korpus:
- špadlová hladká mouka
- 1,5hrnek
- cukr (nejlépe třtinový)
- 3/4hrnek
- řepkový/slunečnicový olej
- 0,5hrnek
- podmáslí
- 1hrnek
- vanilkový cukr (nejlépe bio)
- 0,5balení
- jedlá soda
- 1lžička
- vejce
- 1ks
- ostatní:
- jablka - nakrájená na menší kousky (lze použít i jiné ovoce)
- 3ks
Všechny suroviny smícháme a nalijeme do koláčové formy, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Množství je na formu o průměru cca 25-27 cm.
Pečeme na 180 °C cca 30 minut (než zezlátne drobenka).
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 7. 11. 2020, 15.01
Koláč s jablky peču skoro každý víkend. U nás chutná všem.
Trendyterka, 22. 9. 2019, 15.24
Určitě bude moc dobrý
Mygara, 20. 12. 2018, 22.47
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 16. 9. 2018, 22.57
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 2. 1. 2018, 6.41
Vypadá moc krásně a lákavě
Eliška Kozlova, 23. 3. 2017, 14.45
Super, ráda pecu ze spaldy
Aliisha, 21. 3. 2017, 21.56
Takovéto koláče mám ráda. Jsou dobré a poctivé