Králičí ragú s těstovinami

sledováno1× zobrazeno5432×

Vložil(a): Lucie2,13. 10. 2014 16.03

Bez vajec více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

olivový olej
1lžíce
bobkový list
2ks
plátky slaniny
4ks
rozmarýn
1hrst
králík
1ks
celý česnek
1ks
pórek
2ks
mrkev
2ks
řapík celeru
2ks
červená cibule
2ks
sušené hříbky
20g
rajčata v plechovce
800g
tmavé pivo
500ml
rajčatové pyré
2lžíce
sůl
1špetka
pepř
1špetka
muškátový oříšek
1špetka
citron
1/2ks
tymián
1hrst
těstoviny penne
500g
parmazán
100g

Troubu předehřejte na 110 °C. Velký, těžký, silnostěnný hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte lžíci oleje a nasekanou slaninu. Když se lehce opeče, vmíchejte bobkové listy a rozmarýn. Na bylinky položte celého králíka, přidejte celou palici česneku, pórek, mrkev, celer a cibuli. Pak přisypte sušené houby, přidejte obě plechovky krájených rajčat, pivo, protlak a tolik vody, aby byly všechny ingredience ponořené – zhruba 1 litr. Přiveďte k varu, pak hodně osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek, přiklopte a dejte na 12 hodin péct do trouby. Nechte trochu zchladnout, vyjměte celého králíka, maso oberte od kostí a natrhejte ho do čistého hrnce. Z omáčky vylovte bylinky a pak ji rozmačkejte, aby bylo ze zeleniny téměř pyré. Podle chuti dosolte a dopepřete a chuť dotáhněte jemně strouhanou kůrou z poloviny citronu a čerstvě nasekaným tymiánem. Podávejte s těstovinami penne posypanými hoblinami parmazánu.

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (24 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 28. 5. 2021, 22.40

A zase králíček, budu ho muset koupit a vyzkoušet.

simsim, 3. 1. 2021, 0.34

Králičí maso je nejen dobré, ale i zdravé a tohle je skvělý recept.

Kateřina Fárová, 15. 11. 2020, 19.45

Králičí ragú jsem ještě nejedla, musím vyzkoušet.

danuse11, 1. 11. 2020, 14.20

musíme udělat,máme rádi jídla z králika moc pěkně vypadá to

nancy, 17. 9. 2020, 13.18

Bylinky, zelenina a ještě k tomu králík skvělá kombinace

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 15.36

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 2. 6. 2018, 8.11

Vypadá to luxusně. A králíci ragú je výborné

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 15.16

tak to bych si dala hned bez pobízení

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 19.48

Nádhera, jako z restaurace

Aliisha

Aliisha, 14. 1. 2017, 22.18

Vynikající. Skvělý výběr surovin

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů