Králičí ragú s těstovinami
Ingredience:
- olivový olej
- 1 lžíce
- bobkový list
- 2 ks
- plátky slaniny
- 4 ks
- rozmarýn
- 1 hrst
- králík
- 1 ks
- celý česnek
- 1 ks
- pórek
- 2 ks
- mrkev
- 2 ks
- řapík celeru
- 2 ks
- červená cibule
- 2 ks
- sušené hříbky
- 20 g
- rajčata v plechovce
- 800 g
- tmavé pivo
- 500 ml
- rajčatové pyré
- 2 lžíce
- sůl
- 1 špetka
- pepř
- 1 špetka
- muškátový oříšek
- 1 špetka
- citron
- 1/2 ks
- tymián
- 1 hrst
- těstoviny penne
- 500 g
- parmazán
- 100 g
Troubu předehřejte na 110 °C. Velký, těžký, silnostěnný hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte lžíci oleje a nasekanou slaninu. Když se lehce opeče, vmíchejte bobkové listy a rozmarýn. Na bylinky položte celého králíka, přidejte celou palici česneku, pórek, mrkev, celer a cibuli. Pak přisypte sušené houby, přidejte obě plechovky krájených rajčat, pivo, protlak a tolik vody, aby byly všechny ingredience ponořené – zhruba 1 litr. Přiveďte k varu, pak hodně osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek, přiklopte a dejte na 12 hodin péct do trouby. Nechte trochu zchladnout, vyjměte celého králíka, maso oberte od kostí a natrhejte ho do čistého hrnce. Z omáčky vylovte bylinky a pak ji rozmačkejte, aby bylo ze zeleniny téměř pyré. Podle chuti dosolte a dopepřete a chuť dotáhněte jemně strouhanou kůrou z poloviny citronu a čerstvě nasekaným tymiánem. Podávejte s těstovinami penne posypanými hoblinami parmazánu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 15. 11. 2020, 18.45
Králičí ragú jsem ještě nejedla, musím vyzkoušet.
Žofinka, 31. 1. 2019, 14.36
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 13.16
tak to bych si dala hned bez pobízení
Aliisha, 14. 1. 2017, 21.18
Vynikající. Skvělý výběr surovin