Králičí řízek

zobrazeno 6506×

Vložil(a): szendrejka, 12. 12. 2017 8.34

Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

králík (nejlépe domací chov)
1 ks
Trojobal
- množství dle chuti
Sádlo
- množství dle chuti (Na vymazání pekáčku)
Sůl
- množství dle chuti
Olej na smažení
- množství dle chuti

Králíka (ideálně domácího-je větší) si naporcujeme. Já uřízla zadní nohy, jsou na to ideální a pak jsem vyřízla ještě u páteře krásné kousky. Omyjeme, nasolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Rozpálíme si olej a králíka si ze všech stran osmažíme, ale pouze lehce, bude se ještě dopékat v troubě ? 

Pekáček jsem vymazala sádlem a osmaženého králíka do něj vyskládáme, přiklopíme a pečeme na 150 stupňů 1 až 1,5 hodiny. Maso krásně změkkne. Dělávám takhle občas i řízky ? 

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (22 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

annahb, 8. 1. 2022, 21.49

super nápad,řízek jsem z něj ještě nedělala

danuse11, 12. 3. 2021, 22.13

Ten určitě bude moc dobrý a chutný.

Trendyterka

Trendyterka, 11. 1. 2021, 20.51

Není nad domácího králíka od babičky.

Bap, 25. 11. 2020, 17.27

Takhle jsem ještě nezkoušela, ale zkusím

Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 14.20

zkusim , z kralika rizek jsem jeste nejedla

mikjana, 10. 9. 2020, 19.12

Šikovný recept, vyzkouším.

mikka27

mikka27, 22. 5. 2020, 12.04

Bude určitě moc dobrý.

Kateřina Fárová, 17. 5. 2020, 18.42

řízky mám ráda, ale králičí jsem ještě nedělala.

Sarka6, 3. 2. 2019, 18.40

Zkusím

Mygara

Mygara, 6. 1. 2019, 10.45

Výborné, také musím vyzkoušet

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů