Králičí řízek
Vložil(a): szendrejka, 12. 12. 2017 8.34
Králíka (ideálně domácího-je větší) si naporcujeme. Já uřízla zadní nohy, jsou na to ideální a pak jsem vyřízla ještě u páteře krásné kousky. Omyjeme, nasolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Rozpálíme si olej a králíka si ze všech stran osmažíme, ale pouze lehce, bude se ještě dopékat v troubě ?
Pekáček jsem vymazala sádlem a osmaženého králíka do něj vyskládáme, přiklopíme a pečeme na 150 stupňů 1 až 1,5 hodiny. Maso krásně změkkne. Dělávám takhle občas i řízky ?
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 11. 1. 2021, 20.51
Není nad domácího králíka od babičky.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 14.20
zkusim , z kralika rizek jsem jeste nejedla
mikka27, 22. 5. 2020, 12.04
Bude určitě moc dobrý.
Kateřina Fárová, 17. 5. 2020, 18.42
řízky mám ráda, ale králičí jsem ještě nedělala.
Mygara, 6. 1. 2019, 10.45
Výborné, také musím vyzkoušet