Králík na smetaně
Vložil(a): szendrejka, 28. 11. 2017 8.39
Ideálně je domácí králík nebo pokud máte možnost koupit králíka od někoho z přirozeného chovu, věřte mi, na mase je to opravdu znát ?
Králíka si naporcujeme, omyjeme, nasolíme, opepříme. Do většího hrnce dáme sádlo a na něm zpěníme cibuli. Přidáme kousky králíka a zprudka opečeme (necháme maso zatáhnout ze všech stran). Pak přidáme na kostky nakrájenou zeleninu. Mrkev, petržel, celer, česnek ..... je to jako na svíčkovou ?. Dcera tohle jídlo také proto nazvala KRÁLÍK NA SVÍČKOVÉ ? vše zalijeme vývarem a přiklopené pokličkou vaříme doměkka. Maso poté vyndáme, zeleninu rozmixujeme, dochutíme (sůl, pepř, cukr a ocet), přidáme smetanu a maso vrátíme zpátky do omáčky. Já jsem nezahušťovala. Zelenina to udělá sama, ale pokud to máte hodně řídké, je možné přidat jíšku. No a už jen necháme chvíli povařit (pokud přidáte jíšku určitě vařte ještě minimálně 20 minut).
Podáváme nejlépe s domácím knedlíkem ?
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 11. 1. 2021, 20.57
Klasický oběd u babičky. Máme všichni rádi.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 14.54
vyborny
mikka27, 28. 5. 2020, 19.45
Výborné , už jsem vyzkoušela. Je to moc dobré.
Mygara, 5. 1. 2019, 20.34
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 7. 8. 2018, 5.11
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 5. 12. 2017, 3.48
králíka bych si dala, ale ještě najít ten spolehlivý zdroj )
L.janicka.l, 1. 12. 2017, 10.57
Takhle jsem kralika jeste nedelala, vetsinou jen na marinade