Domácí čerstvé sojové mléko
Vložil(a): veru.veru,3. 12. 2014 15.29
Sojové boby přes noc namočte. Do dalšího dne by měly změknout a zdvojnásobit svůj objem. Pokud tomu tak není, nechte je namočené dokud se tak nestane.
Vodu slijte a boby důkladně propláchněte. Pokud si s tím chcete pohrát, můžete boby odšlupkovat, mléko má potom jemnější chuť. Nejlépe se to dělá tak, že boby ponoříte do vody a oběma rukama je o sebe třete dokud se šlupky neoddělí, jsou lehké takže zůstanou na hladině, jednoduše je scedíte.
Po částech pak rozmixujte boby na kaši, trvá to asi 3-5 minut. Přes plátýnko důkladně přeceďte. Ta hmota co vám zbyde se jemnuje Okara a dá se použít do pečení, takže nevyhazovat. Samotné mléko přiveďte do varu, pak stáhněte plamen přidejte špetku soli, eventuelně cukr, vanilku nebo celou skořici a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Při vaření mléko sledujte, rádo totiž vybublává.
Nechte schladit na pokojovou teplotu, seberte škraloup, pokud se vytvoří. Uchovávejte v lednici, kde vydrží tam až 1 týden.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 14. 9. 2019, 12.31
Super. To musíme vyzkoušet
Žofinka, 28. 1. 2019, 14.12
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 10. 7. 2018, 22.48
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 6. 1. 2017, 21.54
Hmmm, zajímavé. Sójové mléko mi chutná.
Petra Schoberová, 7. 5. 2016, 8.52
super,vyzkouším
jitkamety, 11. 3. 2016, 18.20
skvele!vyzkousim