Mandlové mléko se skořicí
Vložil(a): Blankasiro, 23. 10. 2016 17.23
K výrobě tohoto i většiny ostatních ořechových mlék budete potřebovat sáček na ořechové mléko. Můžete si ho vyrobit sami z tenkého plátýnka nebo koupit na internetu.
Mandle a vypeckované datle namočte přes noc (nebo nejméně na 6 hodin) do vody. Slijte a přendejte do mixéru (typu blender). Přidejte všechny ostatní ingredience a asi hrnek a půl vody a vše velmi dobře rozmixujte. Poté přidejte další hrnek vody a mixujte, dokud nezískáte zcela hladkou kaši. Připravte si větší mísu a sáček na ořechové mléko. Obsah mixéru do něj přelijte a dobře vymačkejte celý obsah rukama. To, co zbyde můžete přidávat do kaší nebo z toho uplácat třeba nějaké sušenky (pokud jste líní, a víte, že vám to bude ležet týden v lednici a nic z toho, radši to vyhoďte rovnou).
Mléko přelijte do čisté a vařící vodou vypláchlé láhve a skladujte v lednici. Vydrží tam přibližně 4 dny.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (10 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 13. 9. 2019, 21.38
Tak tohle je něco přesně pro mě
Mygara, 29. 11. 2018, 10.37
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 18. 10. 2018, 9.13
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
terezicka00, 7. 3. 2018, 12.29
Dokonce skořicové mléko umí zázraky http://biolekar.cz/12-vyhod-ktere-prinasi-skoricove-mleko/
Fuga, 25. 1. 2018, 18.59
zajímavé, mít více času tvořit
Aliisha, 4. 1. 2017, 21.26
Tohle bude dobrota.
Rulficka48, 27. 10. 2016, 23.33
Vypadá to božsky ♥