Dortík ze zbytků cukroví
Vložil(a): ziia, 30. 12. 2017 19.12
Cukroví dáme do sáčku a rozdrtíme např. válečkem (můžeme použít i třeba sekáček od ručního mixéru) a poté v míse smícháme s rozpuštěným máslem. Formu můžeme vyložit pečícím papírem nebo folií, následně naplníme rozdrceným cukrovím. Vyšleháme si šlehačku a pak ji opatrně smícháme se zakysanou smetanou. Kdo má rád sladké, může ještě dosladit třeba vanilkovým cukrem. Na korpus naneseme smetany, poklademe ovocem a zalijeme želatinou (želatina může být, ale nemusí pokud se konzumuje ihned). Pokud máte menší formu, můžete dát vrstvu cukroví, smetany, pak zase cukroví (nebo piškoty) a další vrstvu smetany.
Ideální je nechat dezert ztuhnout v lednici, alespoň přes noc.
Manžel má rád tento dezert i ze sušenek nebo piškotů, takže je možné připravovat celoročně. Dobré je také jenom ze zakysaných smetan, bez smetany ke šlehání, případně s mascarpone. Ovoce je možné použít skoro jakékoliv, fantazii se meze nekladou. :-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (29 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 10. 3. 2021, 13.43
Zajímavý a šikovný recept.
mikka27, 21. 5. 2020, 13.55
Moc dobrý nápad
Mygara, 6. 1. 2019, 13.24
Výborné, také musím vyzkoušet