Jáhlový dezert
Vložil(a): ROMA-Z, 7. 12. 2018 14.00
Jáhly nejdříve sparím horkou vodou, aby nebyly hořké. Pak je v mléce uvařím doměkka. Při chládnutí občas promíchám, aby se tak moc nelepily. Až jsou vychládlé, promíchám se zakysanou smetanou, přidávám, aby to bylo pěkně obaléné ve smetaně. Pokud někdo chce přidá si moučkový cukr nebo med podle chuti. Naservíruji do sklenic a nahoru dám dnes třeba rozmixovaná hruška z kompotu nebo to může být rozmixovaná broskev z kompotu nebo rozmixovaný višňový kompot a podávám.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 10. 3. 2021, 13.46
Vypadá to vážně moc chutně a krásně.
Kateřina Fárová, 10. 1. 2021, 10.53
S jahel jsem ještě nikdy nic nedělala, ale recept vypadá moc dobře. Musím se po nich podívat a vyzkoušet tento dezert.
mikka27, 10. 5. 2020, 13.37
Ráda recept vyzkouším.
jitka46, 11. 2. 2019, 21.59
Jáhly jsem ještě nikdy nezkoušela.
Mygara, 10. 1. 2019, 19.35
Moc příjemný dezert