Vegan indiánci
Vložil(a):k.o.r.i.n.e.k,10. 2. 2019 21.32
Ingredience:
- Na polevu:
- vysokoprocentní čokoláda
- 1množství dle chuti
- kokosový olej
- 1množství dle chuti
- Na těsto / korpus:
- piškoty
- 1množství dle chuti
- ostatní:
- nálev z cizrny případně fazolí ...
- 1množství dle chuti
- třtinový cukr moučka
- 1množství dle chuti
- šťáva z citronu
- 1lžička
- ztužovač šlehačky
- 1balení
Nálev z cizrny smícháme s cukrem. Kolik gramů váží nálev, tolik dáme cukru. Já měla 80g nálevu a 80g cukru. Přidáme šťávu z citronu a šleháme velice dlouho, dokud nám nevznikne pevný sníh. Přidáme ztužovač šehačky a jen lehce zašleháme.
Na piškoty (já měla tyto https://www.promaminky.cz/recepty/ostatni-moucniky-a-dezerty-46/piskoty-bez-vajec-2827 ) navrstvíme sníh a necháme pořádně vychladit. Já si pomohla mrazákem. Když je sníh ztuhlý, tak rozpustíme kokosový olej s čokoládou ve velice tekutou polevu a do ní namáčíme indiánky. Zase dáme vychladit a můžeme podávat.
Tipy na konec:
Bez ztužovače šlehačky, případně xantanové gumy to nedrží a po nanesení polevy se indiánek rozpadne, takže určitě přidat.
Běžní indiánci se šlehají nad párou, ale cizrnový nálev se mi takto vyšlehat nepovedl, takže šlehat klasicky studenou metodou.
Před poléváním musí být extrémně ztuhlé, jinak se rozpadnou a musí být tekutá poleva. Takže klidně trochu zmražené.
Nikde jsem na veganskou variantu indiánků nenašla recept, ale nakonec to vyšlo, tak držím palce, ať se také povedou :-) Jsou ještě lepší, jak z bílků a cizrna není vůbec cítit.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (31 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 10. 3. 2021, 14.41
Nádhera,pěkné to je.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 18.05
vypadaji luxusne
mikka27, 8. 5. 2020, 19.05
Vypadají krásně.
Kateřina Fárová, 7. 5. 2020, 23.03
Ten vypadá moooc dobře.