Makové mléko
Mák propláchneme, zalejeme vodou a necháme přes noc stát při pokojové teplotě. Zrnka máku budou sedat ke dnu. Ráno bude voda našedlá, mák postupně totiž uvolní tuk. Přelijte směs do mixéru a rozmixujte. Teprve rozmixováním se do mléka dostanou všechny cenné látky. Výrazně zesvětlá. Poté přecedíme. Já jsem před mixováním přidala ještě 2 datle. Aby bylo mléko sladší. Můžete přidat třeba i banán, záleží na vaší chuti.
KRAVSKÉ NEBO MAKOVÉ?
Mák obsahuje 20% velmi kvalitní bílkoviny, 40-60% hodnotného oleje, velké množství vlákniny a je také významným zdrojem zinku, hořčíku a železa. V makovém mléce je 12x více vápníku, než v kravském mléce. Mák je vysoce zásaditý, takže makové mléko pomáhá při překyselení organismu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 16. 8. 2019, 20.04
Naprosto vynikající
Žofinka, 17. 1. 2019, 14.22
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 16. 11. 2018, 9.41
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Marusk, 24. 5. 2018, 14.32
zajímavý tip, vlastně jsem nikdy o makovém mléku neslyšela
Fuga, 23. 4. 2018, 16.46
s datlemi může být fajn
Aliisha, 30. 12. 2016, 15.48
Tohle bych taky ráda vyzkoušela.