Langoše
Vložil(a): NiFee, 22. 6. 2017 15.31
- Do trochy vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru, rozmiešame, poprášime múkou a necháme vykysnúť kvások.
- Múku preosejeme, pridáme soľ, smotanu, vykysnutý kvások a vlažné mlieko podľa potreby.
- Vymiesime na vláčne cesto, poprášime múkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 15 - 20 bochníčkov. Hneď môžeme začať vyprážať. Do rozpáleného oleja, ktorý prilievame postupne vkladáme rukou vyformované lángoše na placku a postupne vyprážame z obidvoch strán. Musia v oleji plávať.
- Hotové lángoše zvyknem dať odkvapkať na servítky.
- Podľa chuti podávame s cesnakom, tatarkou, kyslou smotanou a nastruhaným syrom.
- Dobrú chuť!
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 23. 10. 2020, 20.10
Mám trošku jiný recept, ale langoše jsou výborné.
Kateřina Fárová, 1. 9. 2020, 16.29
Langoše u nás má každý rád, jen na nědávám kečup s česnekem a posypávám sýrem.
Mygara, 23. 12. 2018, 18.36
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 7. 9. 2018, 9.04
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 27. 12. 2017, 7.04
S kečupem, česnekem a sýrem jsou nejlepší
Petra Schoberová, 30. 8. 2017, 13.30
langoše dělam hlavně z kynutého těsta,troufam si rict ze je to u nas jedno z nejoblibenějších jidel