Pikantní velikonoční koláč
Vložil(a): szendrejka,13. 3. 2016 0.39
Ingredience:
- Špenát - čerstvý
- 600g
- Artyčoky (plechovka)
- 400g
- Cibule
- 1ks
- Česnek
- 2stroužek
- Olivový olej
- 2lžíce
- Sůl, pepř, muškátový oříšek
- -množství dle chuti
- Pecorino (nastrouhané)
- 50g
- Ricotta
- 250g
- Vajíčko
- 6ks
- Polosuchý salám na plátky
- 125g
- Dušená šunka na plátky
- 75g
- Listové těsto( kostka)
- 550g
- Žloutek
- 1ks
- Smetana
- 2lžíce
Špenát spařte vroucí vodou a nakrájejte nahrubo. Artyčoky sceďte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek nasekejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte špenát a nechte tekutinu odpařit. Přidejte artyčoky, dochuťte solí, pepřem a mušk.oříškem. Poté už nevařte a přidejte pecorino.
Na plech vyložený pečícím papírem vložte rozválené listové těsto, vytáhněte ho přes okraje. Potřete ho ricottou a rozprostřete směs špenátu a artyčoků. V té vytvořte 6 jamek a rozklepněte do nich vajíčka. Pokryjte plátky salámu a šunky.
Navrh položte plát listového těsta, potřete ho žoutkem smíchaným se smetanou a pokud máte zbytky těsta, vytvořte si ozdoby :)
Pečte na 175st asi 30 minut a pak ještě asi 25 min na 160st (dozlatova).
Podávejte s pikantní omáčkou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 14. 1. 2019, 18.49
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 19. 11. 2018, 16.13
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 14. 3. 2018, 16.52
recept vypadá velsmi slibně, práve se rozhoduji, co budu dělat letos o Velikonocích
Aliisha, 17. 12. 2016, 22.32
Vypadá to moc dobře. Lepší jak klasická nádivka.
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 6.42
vypada to vyborne
Zuzka Čtvrtečková, 23. 4. 2016, 11.44
Takové lasagne z listového těsta. Pěkné