Pizza skoro jak z pizzerie
Vložil(a): slavuska, 2. 2. 2018 19.58
V domácí pekárně, nebo ručně, zpracujeme těsto z mouky, oleje, vody, soli, a droždí. Droždí opravdu jen těch cca 7 gramů, poku dse dá klasicky 0,5-1 kostka, těsto nakyne v torubě, a bude tlusté, takhle je hezky měkké, příjemné, ale dostatečně tenké. Necháme chvíli odpočinout, trošičku vykyne, pak uděláme placky, tvar dle chuti a schopností(mě se nikdy nepodaří krásné kulaté, ani na celý plech, ale jen takové beztvaré placky :( předehřejeme si troubu na maximum, aspoň těch 250st, pokud má někdo možnost víc, tak čím víc, tím líp, správná pizza se prý má dělat snad na 400st, jsem někde četla., a 1-2 minuty.
Placky obložíme dle chuti, já naposled dávala smetanu(nemáme rádi rajčata, kečup je nouzovka, tak raději většinou volíme smetanový základ.), a na to jsem dala natrhanou šunku, a plátky mozzarelly a hermelínu, jde přidat i třeba pórek, cibule nebo kousíčky brokolice, nebo udělat bezmasou, třeba i s více druhy sýra, taky je výborná. Tentokrát jsem ještě obloženou pizzu znovu trochu pocákala smetanou, bylo to pak ještě o chlup lepší.Pak dáme do trouby, a pečeme cca 10 minut, hlídáme. Množství mi vyjde obvykle asi na 4 kusy.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (28 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
vranovahan, 31. 12. 2022, 14.51
Jako není nad domácí pizzu. Taky doma děláme. Mám právě kamaráda, který provozuje pizzerii a když se tam kupovala nová pizza pec elektrická (taková jako mají tady https://www.gastro-technica.cz/pizzerie ) tak mi tu starou za symbolickou cenu přenechal, takže máme doma i opravdovou pec na pizzu. Můžu vám říct, že je to úplně o něčem jiném než když pizzu děláte normálně v troubě.
Eliška Kozlova, 21. 11. 2021, 12.46
Také mám ráda se smetanou
mikka27, 21. 5. 2020, 13.45
Pizzu občas také dělávám. Má úspěch.
Kateřina Fárová, 17. 5. 2020, 18.38
Vyzkouším.
mamcapizzarka, 16. 6. 2019, 23.36
Já si raději objednávám rozvoz pizzy ze stránky http://www.pizza-rozvoz.cz/
Mygara, 6. 1. 2019, 18.06
Výborné, také musím vyzkoušet