Bez vajec
30 min. - 2 hod.
jednoduchý
Ingredience:
- Na ozdobu:
- Bryndza
- 125 g
- Kysaná smetana
- 300 g
- Cibule
- 3 ks
- Slanina anglická
- 300 g
- Na těsto / korpus:
- Mouka hladká
- 500 g
- Voda
- 270ml ks
- Olej
- 10 ml
- Sůl
- 1 lžička
- Cukr
- 0,5 lžička
- Droždí
- 20 g
Uděláme těsto z mouky,oleje,vody,droždí,soli a cukru. Můžeme si pomoci domácí pekárnou. Necháme vykynout. Smícháme smetanu s brynzou,buď můžeme dát jednu bryndzu a dvě smetany, nebo si to umím představit i naopak. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousíčky,anglickou si nakrájíme na kostičky. Těsto rozdělíme na dvě poloviny,z každé si vyválíme placku.Pokud jsme šikovní bude přes celý plech,což mě se nepovedlo :)
Každou placku potřeme směsí smetany a bryndzu, posypeme slaninou a cibulí,a dáme péct na 180 stupňů asi 25 minut.
Diskuze k této stránce (41 příspěvků)
vypadá lákavě dala bych si
Tak tohle bych si dala hned.
krásně to vypadá,určitě skusím je to hezké
Tak ten vůbec nedělám, ale určitě bude dobrý, vyzkouším.
Slaný koláč jsem ještě nedělala, ale vypadá moc dobře.
mikka27, 20. 5. 2020, 18.21
Děkuji za recept, musím si ho uložit. A vyzkouším .)
Mygara, 7. 1. 2019, 11.42
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 4. 8. 2018, 20.23
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané