Citronová poleva s kapkou rumu
Vložil(a): veru.veru,14. 12. 2016 19.13
Do misky nasypeme cukr, nejlépe prosátý, ale není nutné. Přidáme rum a šťávu z půlky citronu. Zamícháme. Je-li poleva příliš hustá, přidáme citronovou šťávu. Mícháme dokud není poleva hladká, asi 10 minut, Ručním šlehačem stačí kratší dobu.
Poleva by měla být spíše hustější, ať příliš neteče, ale tak, ať jde mazat. Konzistenci bych přirovnala asi k nutelle.
Toto množství postačí na polevu na dortový korpus. Chceme li, do malého množství (stačí 1 až 2 lžíce) přidáme trochu kakaa, zamícháme, pokapeme na již pomazaný korpus a nožem tyto kapky rezetřeme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (12 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 4. 12. 2018, 15.25
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 15. 10. 2018, 13.28
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 21. 1. 2018, 3.22
To je výborný nápad to obarvení kakaem
jitka46, 14. 12. 2016, 23.20
tu bych ráda vyzkoušela, co nejdřív