Čokoládový chlebíček od maminky
Vložil(a):Katka,17. 1. 2015 18.37
Droždí rozmíchejte v hrnečku se 100 ml
vlažné vody. Nechte 5 minut stát. V míse
smíchejte obojí mouku a sůl. Do středu nalijte
vodu s droždím. Podle potřeby dolijte
vodu, aby vzniklo měkké, lepkavé těsto.
Vyklopte na pomoučněný vál, dobře
propracujte do pružného, pevného těsta.
Přendejte do mísy, poprašte moukou,
zakryjte utěrkou a těsto nechte hodinu
kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Těsto vyklopte na pracovní desku,
zapracujte nahrubo nakrájené švestky,
čokoládu a máslo. Důkladně promíchejte
a pak těsto vložte do formy na chleba.
Přikryjte utěrkou a nechte znovu ½ hodiny
kynout, až dosáhne k okraji formy.
Rozehřejte troubu na 200 °C a chleba
pečte 45 minut. Vyndejte ho, poklepejte
na spodní stranu chleba, zní-li dutě, je
dobře pečený. Nechte vychladnout.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 27. 1. 2019, 12.36
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 6. 11. 2018, 20.30
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 7. 2. 2017, 8.47
kdyby do toho šli dát tak povidla , těch máme fůru. Ale je to zajímavá kombinace
Aliisha, 25. 1. 2017, 21.52
Neznám, vypadá velice dobře.
Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 22.17
oo hned bych si dala
jitkamety, 27. 3. 2016, 10.52
vypada skvele