DOMÁCÍ JOGURT
Vložil(a): Ela Kdolská, 19. 9. 2017 11.28
Potřebujete živé bakterie z Ekokoza.cz nebo Hollandia jogurt na první zaočkování jogurtu který dál můžete množit z vlastního. 1 litr plnotučného čerstvého mléka (nejlépe přimo od farmáře či přes 3.5%tuku nehomogenizovaného), cca 1.5g bakterií. Nebo 5 lžic Hollandia jogurtu. Mléko zahřejeme na 95st, udržujeme teplotu 3-5 minut. Poté vyčkáme na zchlazení na 45 st. Přidáme bakterie, důkladně rozmícháme, nalijeme do skleniček a vložíme do vyhřáté trouby na 45 st kdy "necháme pracovat" zhruba 10 hodin. Poté při pokoj.teplotě musí jogurty vychladnout a pak vložíte do lednice. Během procesu NEKLEPEJTE SE SKLENIČKAMI - poruší se struktura jogurtu . Můj tip - přidejte pro lepší chuť jogurtu 33% smetanu do mléka na počátku. Získáte smetanový jogurt
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Drahoslava Nožičková, 11. 8. 2020, 20.00
To nezní špatně. Já osobně mám ale teda asi nejlepší zkušenost s domácím jogurtem z jogurtovače. Před časem jsme si domů koupili takový jogurtovač od Severinu (hned ten první tady https://www.testino.cz/jogurtovace ) a musím říct, že lepší jogurt, než z něj jsem asi nikdy nejedla.
mikka27, 2. 8. 2020, 11.23
Několikrát jsem taky dělala jogurt a povedl se vždy.
Mygara, 1. 1. 2019, 20.05
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 31. 8. 2018, 14.14
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 18. 12. 2017, 13.04
také mám období, kdy vyrábím jogurty )