Domácí Kinder Pingui
- 350 g hladké mouky
- 80 g másla
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce medu
- 1 lžička skořicového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 vejce
- 500 ml mléka
- 2 balíčky smetanového pudinku
- 150 g krupicového cukru
- 50 g másla
- 250 g žervé
- 100 g hořké čokolády
- 2 lžíce oleje
- špetka soli
-
Máslo s cukrem (100g) rozpusťte. Vmíchejte sůl, kakao, jedlou sodu, skořici, med a vajíčko.Do připravené hmoty vmíchejte mouku.
-
Polovinu těsta rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte při teplotě 180°C, dokud se kraje těsta nezačnou odlepovat od papíru (Plát těsta by měl být tenký, takže těsto by mělo být upečené během pár minut.) Upečte i druhou polovinu těsta.
-
V mléce uvařte pudinky a oslaďte cukrem. Nechte vychladnout.
-
Máslo s mascarpone vyšlehejte do pěny a poté všlehejte pudink.
-
Krém naneste na jeden plát těsta. Překryjte druhým plátem, překryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice uležet.
-
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a vmíchejte do jí olej. Tuto polevu naneste na řezy a nechte ztuhnout. Pak už jen mlsat :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (13 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 10. 1. 2019, 21.41
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 11. 2018, 12.15
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 13. 2. 2018, 22.36
to by ocenily hlavně děti
Aliisha, 7. 2. 2017, 21.48
Ale tak tohle prostě musím ochutnat