Domácí větrníky
VĚTRNÍKY: Vodu, olej a sůl přivést k varu, potom přidat mouku a stále míchat až dokud se hmota nepřestane lepit na stěny hrnce. Pozor aby se neutvořily hrudky. Když je to hotové, hmota se předá do mísy a za stálého míchání se postupně přidají vejce jedno po druhém. Hmota se dá do cukrářského sáčku a vroubkovanou trubičkou a na plech buď lehce potřený olejem, nebo na pečící papír, se stříkají spirály ve tvaru větrníku. Jde to ztuha. Pozor, pečením těsto hodně nabude, musí se nechat větší mezery mezi jednotlivými větrníky. Pečou se v troubě vyhřáté na 220 stupňů a prvních 7 minut se trouba nesmí otevírat, jinak by těsto splasklo. Po těch 7 minutách se teplota sníží a pomalu se dopékají až dokud není povrch zlatavý. Ještě teplé větrníky se rozkrojí na půlku a nechají vychladnout. Po vychladnutí sa nastříká cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou okolo okrajů pudink a doprostřed šlehačka. Vršky je ještě mohou potáhnout v čokoládě. Přiklopit a podávat.
NÁPLNĚ: Vanilkový pudink se uvaří podle návodu na obale, nastříká se dokola na okraje. Doprostřed se dá vyšlehaná šlehačka.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
slavuska, 4. 2. 2019, 23.49
Větrníky jsou dobrota
Žofinka, 13. 1. 2019, 14.15
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 21. 11. 2018, 7.07
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 8. 3. 2018, 22.08
ty přímo miluji
Aliisha, 3. 2. 2017, 22.38
Luxusní mňamka.
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 16.07
domací jsou nejlepší
k.o.r.i.n.e.k, 4. 5. 2016, 14.52
Hmm ty bych si dala, už jsem je dlouho nedělala