Domácí želé bonbóny podle Myšky
Vložil(a):jitkamety,24. 8. 2016 15.02
Záleží na velikosti formiček. Můžete použít i vnitřek z bonboniéry nebo obal na křepelčí vajíčka.
Postup výroby: Nejprve peroutkou namočenou v kokosovém oleji vymažte formičky, do kterých budete směs nalévat.
Osvědčilo se mi dělat směs ve smaltovaném hrnku s nalévací hubičkou = pro lepší manipulaci.
Skoro deci vody přiveďte k varu, nechte trochu zchladnout, vsypte želatinu a metličkou míchejte, dokud se nerozpustí, pak přilejte sirup a stále míchejte, ALE jen k bodu varu. Želatina se varem ničí. Na konci vmíchejte limetkovou nebo citronovou šťávu.
Opatrně nalijte do formiček. Po částečném ztuhnutí dejte do lednice. Kokosový olej na vymazání je pro lepší vyklápění bonbónů.*
Bonbóny dejte do vhodné krabičky a uchovávejte v lednici, tam ale dlouho nevydřží, protože budou brzy snědeny.
(První pokus jsem dělala ze šťávy YO, když byla v akci za 42,- Kč. Myslím, že by šlo udělat i z kvalitního džusu.)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 26. 11. 2018, 11.31
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 7. 11. 2018, 12.25
jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 30. 1. 2018, 20.12
já dělám y džusu, ale dlouho nevydrží
Aliisha, 8. 2. 2017, 22.56
Bezva nápad. Zkusím
Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 7.35
super, to si udelame
Jana82, 27. 8. 2016, 0.11
Želé bonbóny máme rádi celá rodina. Snad se mi povedou tak skvěle jako Vám