Indická krupicová halva
Vložil(a): szendrejka,23. 6. 2017 22.02
Chci v první řadě napsat, že indická halva má milion příchutí. Takže co se ovoce a ořechů týká, improvizujte, dejte to, co vám chutná.
V hrnci smíchejte vodu (nebo mléko - já dala mléko) s cukrem, šafránem a muškátovým oříškem a vařte 1 minutu. Přidejte rozinky, řekla bych lepší dle chuti (dala jsem míň), snižte teplotu a nechte povařit. Opražte ořechy tak, aby zůstaly světlé, (tady jsem taky improvizovala, dala jsem jenom mandle, plátky) a nechte stranou.
V jiném hrnci rozpusťte máslo. Přidejte krupici a za stálého míchání ji smažte asi 10-15 minut. (Krupice musí být zlatohnědá a máslo by se mělo oddělovat od zrníček). Snižte plamen a začněte přilévat pomalu a za stálého míchání (pozor trochu prská) tekutinu. Přidejte ořechy a zvolna a za stálého míchání vařte ještě 2-3 minuty, dokud se veškerá tekutina nevsákne (já v téhle chvíli přidala ještě trochu expressa - manželovi chutná kávová).
Halvu podávejte vždy v pokojové teplotě! (Přece jenom je tam kus másla :) )
Recept jsem hledala na internetu, manžel si jí dal v Govindě a moc mu chutnala. No musím říct, že po snědeném kastrůlku mu bylo pěkně težko - ale chrochtal si!!!! :)))))
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 23. 10. 2020, 22.03
Zajímavý receptík. Zkusím taky vytvořit.
Mygara, 23. 12. 2018, 19.57
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 6. 9. 2018, 10.16
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 27. 12. 2017, 7.32
To je opravdu milion chutí a vůní
k.o.r.i.n.e.k, 6. 7. 2017, 11.36
Je to pěkné zajímavé, ale asi to dělat nebudu, bude to dost sladké