Kokosový karamel
Kokosové mléko dejte spolu s cukrem, vanilkou a solí do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Zmírněte teplotu a na velmi mírném plameni vařte 15 minut, poté přidejte sodu bikarbonu. Za občasného (spíše častějšího) míchání vařte asi hodinu. Čím déle budete vařit, tím hustší výsledná hmota bude. Pokud tedy stojíte o hustší roztíratelnou konzistenci (jako na spodní fotografii), vařte asi hodinu a čtvrt.
Karamelové mléko je nutné při vaření dobře hlídat, aby se nepřipalovalo!
Použití je jen na vás, dulce de leche je chutné s ovocnými saláty (či např. se samotným banánem), se zmrzlinou, vaflemi či jen tak samotné. Pokud máte směs roztíratelnou, můžete si např. udělat domácí variaci tyčinek Twix (stačí udělat jednoduchou veganskou sušenku/shortbread, pomazat karamelem a polít čokoládou), přidat ji do krémů na dorty atd. atd. atd.
Dobře uzavřený karamel v lednici vydrží něco přes měsíc a dost možná i déle ;).
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (13 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Eliška Kozlova, 16. 12. 2022, 12.21
Teda vy mi děláte chutě ?
Mygara, 30. 11. 2018, 9.24
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 18. 10. 2018, 20.12
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 25. 1. 2018, 20.07
to bych ani neřekla, co z toho může vzniknout
Aliisha, 17. 2. 2017, 22.05
Super recept. Ráda zkusím něco nového
Petra Schoberová, 7. 11. 2016, 8.06
musí být vyborny
jitkamety, 29. 10. 2016, 20.52
tak to musim vyzkouset