Mazanec
Vložil(a): Pavla 12,15. 12. 2014 19.03
Droždí smícháme s dvěma lžícemi mouky a cukru a trochou vlažného mléka na kvásek, který necháme na teplém místě kynout. Mléko ohřejeme a necháme v něm rozpustit tuk, posléze v něm rozmícháme vejce. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, vykynutý kvásek a vše ostatní včetně mléka a dobře promícháme. Na teplém místě necháme kynout 2-3hodiny. Vytvoříme velký bochánek, do kterého vyřízneme kříž. Necháme mazanec půl hodiny kynout pod utěrkou. Potřeme bílkem a polepíme mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C. Mazanec je hotový, v momentě, kdy do něj zapíchnutá špejle je po vytažení suchá. Pokud bude mazanec z vrchu tmavnout a uvnitř ještě nebude dost propečený, můžeme ho lehce zakrýt alobalem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Eliška Kozlova, 28. 3. 2020, 18.45
Žofinka, 27. 1. 2019, 19.24
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 23. 8. 2018, 8.08
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 6. 2. 2017, 14.16
jste šikovná, mně se vždy rozjíždí