Míša roláda
Vložil(a):nikihiphop,26. 6. 2016 8.35
Ingredience:
- Na ozdobu:
- Tyčinky ledové kaštany
- 1ks
- Omega nebo Iva, Ceresol...
- 1lžička
- Na krém:
- Měkký tvaroh
- 250g
- Moučkový cukr
- 100g
- Vanilkový cukr
- 1balení
- Smetana ke šlehání
- 250ml
- Máslo (změklé)
- 100g
- Na těsto / korpus:
- Vejce
- 5ks
- Cukr krupice
- 120g
- Olej
- 3lžíce
- Vlažná voda
- 3lžíce
- Polohrubá mouka
- 100g
- Prášek do pečiva
- 1lžička
- Kakao
- 2lžíce
- Pečící papír
- 1ks
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, kde ho rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 12 minut - vyzkoušíme špejlí. Těsto musí zůstat pružné, nesmíme ho přesušit, aby se nelámalo při rolování. Po vyndání z trouby plát i s pečícím papírem srolujeme a necháme zchladnout.
Během chladnutí rolády si připravíme krém: změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, pak vmícháme tvaroh a nakonec i dotuha vyšlehanou smetanu.
Po zchladnutí roládu rozbalíme, opatrně sundáme pečící papír a potřeme ji krémem (část si ponecháme na potření vrchní vrstvy) a opět pevně zavineme. Potom potřeme i povrch rolády a dáme do chladna ztuhnout a proležet.
Po ztuhnutí roládu pocákáme rozpuštěnými ledovými kaštany, které jsme vymíchali s kouskem tuku. Kaštany můžeme rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnce.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (13 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 10. 1. 2019, 21.14
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 11. 2018, 12.53
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 13. 2. 2018, 22.28
ta vypadá naprosto úžasně
Aliisha, 7. 2. 2017, 21.44
Bezva inspirace
Blankasiro, 27. 6. 2016, 16.44
lepší varianta než klasický na plech, vypadá skvěle