Pohankovo-maková kaše
Vložil(a): szendrejka,7. 9. 2017 20.38
Pohanku si propláchneme a pozvolna uvaříme s mlékem a mákem. Až se začne vařit, stáhneme plamen a vaříme a mícháme ještě asi 2 minutky - přiklopíme a necháme dojít. Hlavní je, aby pohanka byla měkká ? Přidáme med a znovu promícháme. Servírujeme s povidlama nebo meruňkovou marmeládou. Já měla zrovna otevřená povidla a pak teda jen pro mě(milovníka skořice) si můžete posypat skořicí .... ?
Pohanka už nemusím připomínat jak je zdravá a mák? Plný vápníku... takže úžasná kombinace ?
Kdo nesnese klasické kravské mléko, může použít i rostlinné.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 2. 8. 2020, 13.32
Sladká tečka
Mygara, 31. 12. 2018, 14.01
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 31. 8. 2018, 22.29
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 19. 12. 2017, 13.37
to bych si hned dala, škoda jen, že manžel je na mák alergický
Petra Schoberová, 11. 9. 2017, 8.45
Může být dobrá