Roláda s příchutí bílé čokolády
Vložil(a): MiskaTekk,4. 7. 2016 0.38
Den předem si uděláme nádivku. Do smetany rozlámeme bílou čokoládu, přidáme 2 lžíce moučkového cukru a za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak necháme vychladnout a dáme do lednice, nejlépe do druhého dne.
*Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhý krém a odložíme do chladničky.
*Uděláme si těsto. Nejdříve vyšleháme sníh
*Utřeme žloutky s cukrem do pěny.
*Postupně přidáme prosátou mouku.
*A nakonec opatrně vmícháme kakao (pokud chcete tmavší těsto, přidáme 2 lžíce kakaa)
*Těsto vylijeme na plech (já jsem dala s rozměrem 36x26 cm) vyložený pečícím papírem (papír jsem trošku vymastila olejem) a upečeme asi 15 minut na 180 ° C. Upečené těsto dáme hned na vlhkou utěrku.
*A po 2 minutách, stočíme spolu s papírem do rolády. Vychladlou roládu opatrně rozvineme a sundáme papír. A natřeme nádivkou (trochu náplně si necháme na potření vrchu rolády)
*Roládu opět zavineme a vrch rolády, potřeme zyvšným krémem a dáme ztuhnout do lednice.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (10 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 20.10
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 11. 2018, 16.00
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 13. 2. 2018, 21.06
ta je přímo nádherná
Aliisha, 7. 2. 2017, 21.56
Roláda vypadá bezvadně
jitkamety, 4. 7. 2016, 13.03
Hned jsem dostala chut' na tuhle roládu
Petra Schoberová, 4. 7. 2016, 8.41
roládka vypadá nádherně