Šlehačková kakaová roláda
Žloutky si ušleháme zvlášť s cukrem. Pak přidáme kakao, 1/2 prášku do pečiva pro ty, co si tolik nevěří, že ji zvládnou vyšlehat bez prášku.
V druhé misce si ušleháme sníh z bílků a ten pak musíme opatrně a pomalu přimíchávat po troškách do směsi žloutků, cukru a kakaa.
Těsto na šlehačkovou roládu rovnoměrně rozprostřeme na pečící papír, dáme na plech a pečeme asi při 180 °C.
Šlehačkovou kakaovou roládu plníme ušlehanou šlehačkou, klidně pařížskou. Šlehačkovou kakaovou roládu necháme ztuhnout a můžeme krájet.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 7. 12. 2018, 19.19
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 6. 10. 2018, 15.17
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 15. 1. 2018, 13.47
ta je naprosto úžasná, já mám nějak smůlu, že mi roláda vždy praskne
Aliisha, 17. 1. 2017, 14.48
Bezva. Tu ráda upeču. Bez mouky bude určitě dobrá.
Aliisha, 18. 1. 2017, 14.09
Snad se mi taky povede
petrao, 16. 1. 2017, 17.05
Teda a vypadá to jednoduše to bych taky mohla zvládnout
L.janicka.l, 16. 1. 2017, 11.58
To bych si dala
L.janicka.l, 16. 1. 2017, 15.48
Upecu, zrovna budu mit za par dni navstevu, tak to na ni vyzkousim ?