Tradiční skotský pudink
Vložil(a): Zlata1,13. 3. 2017 9.48
Z toustového chleba odkrojíme kůrky. Střed pak vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme odležet tak 30 minut, aby se chleba nasákl.
Pak přidáme rozpuštěné vlažné máslo, cukr, koření a rozšleháme vejce. Pomocí vidličky vše důkladně promícháme. Nakonec zapracujeme sušené ovoce nakrájené na kousky a pomerančovou kůru.
Pripravenou hmotu rozetřeme do máslem vymazané zapékací mísy nebo menšího pekáčku. Navrh můžeme nastrouhat špetku muškátového oříšku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 stupnů asi 60 minut.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 7. 11. 2020, 15.29
Tento recept mě dost zajímá. Ráda se také pokusím pudink udělat.
Kateřina Fárová, 25. 5. 2020, 21.53
Tak toto mě vůbec neláká.
Mygara, 19. 12. 2018, 8.10
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 16. 9. 2018, 11.37
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 3. 1. 2018, 3.13
To jsem nejedla, ale jako hlavní jídlo proč ne