Veganský beránek
Vložil(a): Blankasiro, 11. 4. 2017 21.58
Ingredience:
- polohrubá mouka
- 2 1/2 hrnek
- jemně mleté mandle
- 1/2 hrnek
- kukuřičný škrob
- 5 lžíce
- soda bikarbona
- 1 lžička
- kokosové mléko
- 400 ml
- rostlinný olej
- 3/4 hrnek
- jablečné pyré
- 1/2 hrnek (může být i jogurt, já mám ale domácí jablečné pyré neslazené vždy zavařené :-))
- cukr krupice
- 1 3/4 hrnek
- vanilkový extrakt
- 2 lžička
- šťáva z citronu
- 1/2 ks
- rum
- 1 lžíce
Troubu předehřejte na 180°C a zvolenou formu dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Mouku, mleté mandle, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, pečící sodu a sůl prosejte do misky a dobře promíchejte. Ve větší míse metličkou prošlehejte olej s jogurtem (či jablečným pyré), vanilkou, rumem, citrónem a cukrem. Poté do této směsi střídavě prosévejte směs s moukou a přilévejte kokosové mléko, po každém přídavku pečlivě promíchejte metličkou. Vlijte do formy, vložte do trouby a pečte na 180°C tradičně či 160°C horkovzduch asi hodinu. Poté udělejte test špejlí - pokud na ní není mokré těsto či velké drobky, je hotovo. Beránka nechte nejlépe vychladnout ve formě (ještě teplý je trochu křehčí a při neopatrné manipulaci by mohl přijít o nějaké části těla), bábovku můžete asi po 15 minutách od vyndání z formy vyklepnout na pečící rošt. Před krájením nechte plně vychladnout.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 2. 11. 2020, 20.37
S jablečným pyré bude beránek pěkně vláčný. Mňam.
Mygara, 20. 12. 2018, 20.26
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 13. 9. 2018, 20.30
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 31. 12. 2017, 3.47
Vypadá moc dobře
Aliisha, 12. 4. 2017, 22.32
U nás bude klasika. Tento vypadá taky lákavě