Větrník na plech
Vložil(a): slavuska, 4. 2. 2019 23.10
Nejprve uděláme odpalované testo,do vody dáme malinko soli,přivedeme k varu,přidáme kostku tuku,a rozpustíme,pak přidáme mouku,a vařečkou na mírném plameni mícháme,než se těsto přestane lepit. Necháme vystydnout,a postupně zaslehame všechna vejce. Připravíme si 2 plechy a pečícím papírem,na každý natreme co nejvíc rovnoměrně půlku těsta,a dáme péct na cca 200 st,trvá to okolo 45 minut,po upečení necháme vychladnout. Mezitím si uděláme karamelovou náplň,buď uvaříme 2 karamelové pudinky v 750 ml mléka,pokud máte jen vanilkové,jako já,necháme v malém hrnci zkaramelizovat tak 50 g cukru,současné na druhé plotně ohříváme mléko,jak cukr zkaramelizovat,opatrně nalijeme malou naběračku horkého mléka (syčí to a kypí, opatrně),rozmícháme, vlijeme celé do horkého mléka, pak už klasický přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v troše Mleka,a mícháme dokud zhoustnuti. Necháme vychladnout. Pak si máslo vyšleháme s několika lžícemi cukru,nejlépe moučky,a opatrně po lžících zaslehame vychladlý půdink. Náplň natreme na jeden z platu upeceneho těsta,pak si klasický ušleháme dotuha smetanu, osladíme dle chuti,a natreme na karamelový krém. Priklopime druhým plátem. Nakonec připravíme polevu,necháme zkaramelizovat cukr,vedle si ohřejeme smetanu,jak je cukr zkaramelizovany,nalijeme do něj horkou smetanu (ne studenou,celé by to ztvrdlo),opět to syčí a kypí,důkladně mícháme,než se obsah kastrolu uklidní.pak tím potřeme celý povrch větrníku,a dáme do lednice ztuhnout.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (29 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 28. 5. 2020, 13.58
To vypadá moc dobře, ale větrníků se pořád nějako bojím, je dělat.
mikka27, 8. 5. 2020, 17.11
Recept musím vykoušet. Větrníky jsem neměla už dlouhou dobu.
k.o.r.i.n.e.k, 17. 7. 2019, 19.05
Ten je fajn také jsem ho kdysi někomu dělala k narozeninám
Mygara, 11. 3. 2019, 20.05
to je zajímavá alternativa a není to tak pracné