Čočkový salát
Do mělkého hrnce dejte 3 lžíce oleje, sirup z agáve a balzamikový ocet, přidejte čtvrtky hrušek a napolo přiklopené nechte na slabém plameni 30 minut probublávat, aby hrušky zkaramelizovaly. Občas zkontrolujte, zda se neodpařilo moc tekutiny, případně po lžících přidávejte vodu.
Mezitím namočenou čočku sceďte, propláchněte, zalijte novou studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 20–25 minut, nebo dokud nezměkne. Pak ji sceďte a lehce zchladlou smíchejte s ořechy, nasekanou jarní cibulkou, chilli, zbylým olejem a šťávou z citronu dle chuti. Podávejte ozdobené rukolou, pošírovanými vejci, alfalfa klíčky a vařenými hruškami.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 4. 9. 2020, 15.40
Sálát vypadá moc dobře, ale musela jsem se hned podívat co to je za alfalfa klíčky. Ani jsem netušila, že se jí i předklíčenýé semínka s vojtěšky.
L.janicka.l, 23. 9. 2019, 22.04
Vypada moc dobre
Trendyterka, 20. 9. 2019, 11.31
Salát přesně podle mých představ
Žofinka, 29. 1. 2019, 10.14
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 3. 7. 2018, 16.13
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
iva.t, 28. 3. 2017, 12.24
Luštěniny u nás nikdy moc nefrčely, ale jednou za čas si myslím, že je to ok.