Jarní salát s tuňákem
Vložil(a): szendrejka, 17. 7. 2016 16.12
Ingredience:
- ledový salát
- 1 ks
- Rukola
- 1 hrst
- Avokádo
- 2 ks
- Vajíčka vařená natvrdo
- 3 ks
- Hrozen cherry rajčátek
- 1 ks
- Červená cibule
- 1 ks
- Ředkvičky
- - množství dle chuti
- Konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 ks
- Med
- 1 lžíce
- Dijonská hořčice
- 1 lžička
- Olivový olej
- 3 lžíce
- Citrónová šťáva
- 1 lžíce
- Sůl, pepř
- - množství dle chuti
Omytý salát nakrájíme nebo natrháme na kousky, přidáme omytou rukolu. Avokáda podélně rozkrojíme a zbavíme je pecky a slupky. Nakrájíme je na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata nakrájíme na kousky a přidáme nakrájené ředkvičky. Vajíčko oloupeme a nakrájíme na plátky (kolečka) a odložíme si je stranou. Tuňáka necháme okapat a připravíme si zálivku.
Med prošleháme s hořčicí a postupně přiléváme olej. Přidáme citrónovou šťávu a dle chuti osolíme a opepříme. Všechnu zeleminu zlehka promícháme a zakápneme zálivkou.
Salát rozdělíme do misek nebo talířů a dozdobíme vajíčkem a tuňákem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 7. 3. 2021, 19.07
Hezký a moc dobrý
Trendyterka, 20. 9. 2019, 8.33
Bezva. Dneska si dáme tuňáka už pár dní jsme ho neměli
Žofinka, 9. 1. 2019, 10.20
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 11. 2018, 20.26
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 12. 2. 2018, 13.58
je to moc krásně barevné