Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou
Vložil(a): Lucie2,6. 11. 2014 23.01
Ingredience:
- hlávka květáku
- 1ks
- špek
- 200g
- olivový olej
- 2lžíce (+ 2 lžíce na chleba)
- červený vinný ocet
- 2lžíce
- plátky bílého chleba
- 2ks
- česnek
- 2stroužek
- plechovka cizrny
- 400g
- petrželka
- 1hrst
- čerstvý špenát
- 40g
- červená čekanka
- 1ks
- červený vinný ocet
- 2lžíce (dresink)
- olivový olej
- 2lžíce (dresink)
- nasekaná chilli paprička
- 1ks (dresink)
- cukr
- 1lžička (dresink)
- sůl a pepř
- podle chuti
1. Květákové růžice, špek, olej a ocet smíchejte v míse a pak přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dvacet minut při teplotě 200 °C. Na posledních deset minut dejte do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím udělejte chilli dresink: smíchejte ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmíchejte cukr a nakonec i sůl a pepř.
2. Do servírovací mísy dejte květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promíchejte a přelijte dresinkem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 4. 9. 2020, 15.30
Vyzkouším, moc zajímavý recept.
Trendyterka, 20. 9. 2019, 12.07
Špek je sice fajn ale nějak mi kazí ten vynikající zdravý salát. Takže pro mě prosím bez špeku
Žofinka, 29. 1. 2019, 15.54
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 3. 7. 2018, 15.24
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
iva.t, 27. 3. 2017, 16.10
Tento salát si musím vyzkoušet udělat a ochutnat
Aliisha, 28. 12. 2016, 17.45
Kdyby mi to někdo připravil, tak ráda ochutnám.