Salát s teplými brambory a špenátem.
Troubu předehřejte na 200 °C. Oloupané a přepůlené brambory dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posypejte mořskou solí a nechte péct 20 minut. Poté přidejte cibuli nakrájenou na šestiny, dobře promíchejte s bramborami a pečte dalších 20 minut, dokud brambory krásně nezezlátnou a cibule nezměkne. Nechte mírně
zchladnout. Zahřejte pánev s nepřilnavým povrchem a nasucho na ní vyškvařte nakrájenou slaninu. Přidejte houby a nechte zhruba 5 minut restovat.
Mezitím si udělejte dresink: smíchejte hořčici, vinný ocet, 1 lžíci olivového oleje a trošku vody.
Brambory, cibuli, slaninu i houby dejte do velké mísy spolu s čerstvým špenátem. Přelijte dresinkem a důkladně, ale opatrně promíchejte. Rozdělte na čtyři porce a před podáváním ozdobte sýrem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 4. 9. 2020, 15.33
Samé dobré suroviny tam jsou, vyzkouším.
Trendyterka, 20. 9. 2019, 12.08
Vypadá moc dobře. Dala bych si , saláty mám ráda
Žofinka, 30. 1. 2019, 11.45
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 6. 8. 2018, 7.54
tak jednoduché a přitom moc výborné
Mygara, 28. 6. 2018, 21.54
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet