Domácí pomerančový džus
Vložil(a): veru.veru,8. 6. 2015 14.51
- 4 pomeranče důkladně omyjeme a vložíme je do misky. Zalijeme je vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti. Necháme je chvíli ve vroucí vodě "plavat" a následně je vyjmeme a utřeme utěrkou do sucha.
- Osušené pomeranče vložíme do mrazničky na minimálně 2 hodiny, avšak nejlépe na celou noc.
- Pomeranče vyjmeme z mrazáku a umeleme je na mlýnku, který používáme na mletí masa. Pomleté pomeranče zalijeme 3 litry studené převařené vody (nebo filtrované vody) a necháme odstát 10 minut.
- Po 10 minutách vodu s pomerančem přecedíme přes jemné síto - zbavíme se velkých částic.
- Do přecezené pomerančové šťávy přidáme 6 litrů vody, 1 kg kr. cukru a 30 g kyseliny citrónové. Vše spolu promícháme a přelijeme do velké nádoby, kde necháme pomerančový džus odstát asi 1 hodinu a následně můžeme podávat.
recept z netu, odzkoušeno, výborný
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 2. 9. 2019, 20.47
Tohle dělat nebudu. Není nad čerstvou šťávu
Žofinka, 20. 1. 2019, 10.46
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 12. 11. 2018, 18.54
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 6. 6. 2018, 20.56
jako limonáda proč ne
slavuska, 23. 2. 2018, 22.26
tohle ale pak není džus, džus je jen nápoj se 100 procenty ovocné složky,tohle je spíš takový pomerančová limča ale občas, proč ne, jen 9 litrovou nádobu doma asi nemám
Aliisha, 5. 1. 2017, 22.16
Vymačkám jen pomeranče. Tak nám to chutná nejvíce.
jitkamety, 10. 2. 2016, 8.34
delavam a je super akorat bez te kyseliny a cukru
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 8.38
taky a ani 9litru vody