Domácí víno
Vložil(a): szendrejka,13. 11. 2017 16.16
Tak na to, že byl hodně špatný rok na ovoce, hrozna bylo kupodivu moc ? tak jsme si s manželem řekli, že si vymačkáme šťávu. No bylo toho tolik, že bylo i šťávy dost a že teda prubneme burčák..... no až je z toho nakonec dobré víno ?
Takže hrozno vylisujeme, přidáme na 10 litrů šťávy asi 0,5 až 0,6 kg cukru, mícháme až se cukr rozpustí a šťávu přetáhneme fólií (uděláme pár dírek) a necháme kvasit 10-15 dnů = to by měl být burčák. Teplota 15-25 stupňů.
No tím, že jsme toho měli hodně, jsme měli jak burčák, tak pořád zbývalo a kvasilo ? takže jsem asi po 20 dnech tekutinu přecedila 2x přes plátno a máme z toho opravdu výborné domácí vínko ?
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 30. 5. 2020, 21.36
To já dělávám hlavně burčák, máme ho doma všichni rádi.
mikka27, 29. 5. 2020, 23.32
Určitě bych chtěla vyzkoušet .
Trendyterka, 28. 8. 2019, 16.44
Domácí víno jsem asi ještě nikdy neměla
Mygara, 4. 1. 2019, 9.55
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 7. 8. 2018, 12.13
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané