Punč s naloženými pomeranči
Naložené pomeranče: dobře omyté pomeranče nakrájíme i s kůrou na silnější plátky. Cukr svaříme s 300 ml vody na konzistenci sirupu, vložíme do něj pomeranče a za občasného promíchání vaříme asi 5 minut. Povařené pomeranče naskládejte do sklenice a sirup vařte dál, až zhoustne na konzistenci medu. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého vmícháme rum. Směsí zalijeme pomeranče, uzavřeme a necháme v chladu cca měsíc odležet.
Punč: čaj, víno, skořici, hřebíčky přiveďte k varu-nevařte! Horkou tekutinu nalijte do sklenic, přidejte pár kousků pomeranče, skořici a hřebíček.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 2. 9. 2019, 18.43
Nejsem si úplně jistá jak moc je to zdravé ale to je jedno
Žofinka, 16. 1. 2019, 18.09
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 17. 11. 2018, 16.05
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 18. 4. 2018, 8.50
tak punč takto od základu jsem nedělala
Aliisha, 4. 1. 2017, 21.48
Punč mám v zimě moc ráda.