Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami
Vložil(a): Lucie2,18. 10. 2014 19.58
Ingredience:
- jahody
- 500g
- krupicový cukr
- 120g
- vanilkový lusk
- 1ks
- rum
- 2lžíce
- tvaroh
- 500g
- vanilkový cukr
- 2balení
- mléko
- 2lžíce
- olej na smažení
- 1ks
- polohrubá mouka (těsto)
- 2hrnek
- hladká mouka (těsto)
- 1hrnek
- krupicový cukr (těsto)
- 4lžíce
- kostka droždí (těsto)
- 3/4ks
- mléko (těsto)
- 1hrnek
- olej (těsto)
- 7lžíce
- sůl (těsto)
- 1špetka
- žloutky (těsto)
- 2ks
- rum (těsto)
- 2lžíce
- vanilkový cukr (těsto)
- 1ks
1. Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek. Pak do mísy přidejte zbylé ingredience a vypracujte vláčné těsto. Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
2. Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je cukrem, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a rum a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod. Tvaroh našlehejte s vanilkovým cukrem, a pokud je potřeba, nařeďte mlékem.
3. Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany. Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
4. Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 12. 12. 2020, 18.57
Přesně takto vdolečky dělávám a míme je moc rádi.
Žofinka, 30. 1. 2019, 20.43
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 5. 6. 2018, 20.40
tak ty můžu snad na všechny způsoby
iva.t, 10. 4. 2017, 22.25
U dětí jsou moc populární