Vdolečky s jablečnou omáčkou
Vložil(a): vendy.z,5. 7. 2016 13.46
Ingredience:
- Na nádivku:
- ovesné vločky
- 2/3hrnek
- Na těsto / korpus:
- hladká mouka
- 1 1/2hrnek
- ostatní:
- tmavý cukr
- 1/2hrnek
- skořice
- 1lžička
- rozehř. pomazánk. rostl. tuku bez transfig. MK
- 2lžíce
- ovesné vločky
- 1hrnek
- prášek do pečiva
- 1lžička
- jedlá soda
- 1lžička
- skořice
- 1/2lžička
- neslaz. jablečná omáčka
- 1/2hrnek
- nízkotučné mléko
- 1/2hrnek
- pyré (z máslové tykve nebo mrkve)
- 1/2hrnek
- tmavý cukr
- 1/2hrnek
- řepkový olej
- 1/2hrnek
- vejce
- 1ks
1. Předehřejte troupbu na 200°C. Vystíkejte formu na 12 vdolečků olejem v esprji nebo ji vyložte pčíeícm papírem.
2. K přípravě drobenky smíchejte v misce ovoesné vločky, cuk a a skořici. Vmíchete rostlinný tuk
3. K přípravě těsta smíchejte ve velké míse nebo porotřepejte v sáčku se zipem mouku, vločky, jedlou sodu a skořici. V druhé míse smíchetjte dřevěnou vařečkou jablečnou omáčku s mlékem, zeleninovým pyré, cukrem, olejem a vejcem .Vmíchejte směs s moukou a vymíchejte těsto. Nepřehánějte to však, protože těsto by mělo být žmolkovité.
4. Rozdělte těsto stejnoměrně do formiček a posypte je drobenkou. Pečte v troubě dokud povrch mírně nezhnědne a párátko nevytáhnete z formy suché, což bude trvat 18-20 minut. Vyklopte vdolečky na drátěný stojan, aby trochu vychladly a podávejte je teplné nebo studené.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (12 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 17.58
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 11. 2018, 8.35
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 12. 2. 2018, 16.27
na fotce vypadají moc dobře
Aliisha, 17. 1. 2017, 22.08
Zdá se mi tam moc ingrediencí. Ale dobré to určitě bude.
Jana82, 11. 7. 2016, 23.15
Tenhle recept vůbec neznám.
jitkamety, 6. 7. 2016, 11.30
To vypadá dobře