Chléb
Vložil(a): szendrejka, 22. 12. 2017 21.33
Mouku smícháme a uděláme si v ní ďůlek, do kterého rozdrobíme kostku droždí a zalijeme teplou syrovátkou (mě zbyla z výroby čerstvého sýra) nebo vodou. Přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Poté vymícháme buď robotem nebo ručně těsto s přidáním dle konzistence syrovátky/vody, osolíme, přidáme kmín, semínka a dáme kynout.
Troubu si předehřejeme na 250 st i s pečící mísou a poté do ní přemístíme chléb a přiklopené pečeme 10 minut a odklopíme a stáhneme na 200 st a dopečeme dle barvy (měla by být kaštanová).
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 21. 5. 2020, 13.58
Zdravý , voňavý chleba.
Trendyterka, 15. 9. 2019, 11.55
Bezva . Musíme zase udělat
Mygara, 6. 1. 2019, 12.41
Výborné, také musím vyzkoušet