Domácí koblížky
Připravíme si kvásek - do misky dám vlažné mléčko, rozdrobím droždí, přidám trochu cukru a trochu mouky (jen lžičkou "pocukruju"). Až kvásek vzejde, zadělám ze zbylých ingrediencí těsto. Nemělo by být ani moc řídké ani moc hutné. Každá mouka saje jinak, takže je možné upravit množství mouky. Rumem nešetřím, protože pak koblížky méně sajou tuku při smažení.
Nechávám teple vzejích a 3 x těsto během kynutí přehnětu.
U krbu si vyhřeju plech, posypu je moukou a lžíci odkrajuju bochánky těsta, dávám na plech, prstama udělám trochu placku, dám lžičkou marmeládu nebo povidla a zavinu do tvaru koblížku. Nechám na teplém místě vzejít.
Rozehřeju si sádlo (nebo je možné použít olej či jiný tuk na smažení), je potřeba ho mít dostatek, aby koblížky při smažení plavaly. Po smažení je ukládám okapat na ubrousky.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (32 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 18. 9. 2019, 14.45
Koblížky jsem neměla už spoustu let
Žofinka, 28. 1. 2019, 12.20
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané